
דף הבית » דירות למכירה בברלין
ברלין היא אחת מערי העולם הבולטות ביותר באירופה אם לא הבולטת שבהן. עם מגוון אוכלוסיה קוסמופלוטי, חיי תרבות עשירים במיוחד, השקעות רציניות בהיי טק ובחינוך, אין פלא כי היא חווה גל של הגירה חיובית ומרשים כל שנה כבר מספר שנים ברצף. מתחילת שנת 2009 ועד היום מחירי השכירות בברלין עלו בכמאה ועשרים אחוז. על כך יש להוסיף את הדרישה בעיר לדירות אירבנב ומספר התחלות בנייה נמוך משמעותית ביחס ליתר גרמניה וניתן להבין כי פוטנציאל ההשקעה בברלין גבוה במיוחד. עם מוסדות השכלה גבוהה מהאיכותיים באירופה שנגישים בחינם לאזרחי גרמניה אפשר להבין איך חיי לילה סטודנטיאליים עשירים התפתחו בעיר.
בסוף שנת 2018 היו בברלין כשלוש מאות ושלושים אלף בנייני מגורים שהציעו קרוב לשתי מיליון דירות. רובן המוחלט בבניינים משותפים עם 3 יחידות דיור או יותר. הרוב המוחלט של הדירות (קרוב למיליון וחצי) הוא מושכר וחלקן הקטן הוא בשימוש על ידי הבעלים עצמם. ההערכות מדברות על כך ש75% מהדירות מושכרות בעיר ושקרוב ל40% מהמשכירים הם חברות פרטיות ועוד כ10% מהמשכירים הם מוסדות ציבוריים המשכירים את הדירות עבור העובדים והאורחים שלהם. עלויות הבנייה היחסית גבוהות והעלייה הקבועה במשך שנים של מחיר הקרקע תרמו גם הם להתייקרות השכירות בעיר שהיא אולי נושא השיחה המוביל בכל בית קפה. הניסיון של הרשויות להגביל את עלות השכירות בעיר הביא לכך שדירות רבות אינן משופצות בטרם השכרתן ונוצר מצב של דירות די ישנות שנכנסות כל הזמן אל שוק השכירות, מה שמעלה את האטרקטיביות של הדירות החדשות.
קניית דירה בברלין לוקחת לרוב כשלושה עד ארבעה חודשים למשקיע ישראלי. כמובן שבנכס הראשון ישנם עיכובים הנובעים כתוצאה מחוסר ידע או שגיאות של מתחילים, אך בנכס השני והשלישי התהליך זז במהירות רבה יותר. רוכשים רבים עושים שימוש בשירותי חברות תיווך ישראליות או גרמניות המלוות אותם בתהליך, לפחות בפעמים הראשונות תמורת עמלה מסוימת. לדוגמא השירות של הסכם הזמנת נכס שעולה בדרך כלל בין 500 אירו לשבוע ל1000 אירו לשבועיים הוא אחד הכלים להנגשת תהליך זה לקונים. למעשה המוכר מקבל מעין מקדמה (או דמי המתנה במידה ותחליטו לא לרכוש את הנכס) המאפשרת לקונה לטוס לגרמניה ולהתרשם במו עיניו מהמיקום וממצב הנכס ולא להסתפק רק בזום או בסרטונים ותמונות.
בשונה משוק הדיור בישראל בו כל צד מצטייד בעורך דין כדי להבטיח את זכויותיו בעסקה, הנוטריון הגרמני משמש למעשה גוף ניטרלי משפטי שמנסח את ההסכם בהתאם להבנות בין הצדדים ומבצע את הבדיקות הנדרשות כגון בדיקה כי הנכס אינו בעיקול וכי הוא נקי מחובות. אם אינכם דוברי גרמנית מומלץ מאוד לתרגם את ההסכם בעזרת מתרגם מקצועי מטעמכם כדי לוודא שהינכם מבינים לעומק את החוזה. לא מומלץ לתרגם את ההסכם בעזרת אפליקציה או תוכנה חינמית שאינה מבטיחה את הבנת המשמעות האמיתית של הניסוח.
כיוון שבמרבית המקרים החתימה לא נעשית פיזית על ידך במשרדי הנוטריון בגרמניה יש לבצע אותו בפני קונסול בשגרירות גרמניה בישראל. לשם כך ישלח ההסכם יחד עם טופס אישור לחתימה בשגרירות גרמניה בישראל ואתם כאמור תידרשו לקבוע פגישה ולהגיע אליה עם דרכון ישראלי והמסמכים כדי לחתום עליו. אם רכשתם את הנכס ביחד עם שותפים נוספים אז תצטרכו כולכם להגיע יחד למעמד החתימה.
כותב ומתעניין שנים רבות בתחום הנדל"ן בארץ ובחו"ל קורא ומתעניין בתחום ומשתדל להתעדכן בכל הנעשה ובהזדמנויות הטובות ביותר לישראלים באתר השקעות נדלן 88 התחלתי לכתוב בחודשים האחרונים במטרה להעשיר את הידע של משקיעי נדל"ן ישראלים על ההזדמנויות וההשקעות השונות הקיימות עבורם